בתערוכת הרכב בפרנקפורט יציגו מירב היצרניות את רכביהן החדשים והמשופרים, אחת המכוניות שיבלטו בתערוכה תיהיה ה-S500 ההיברידית, של יצרנית הפאר הגרמנית- מרצדס. ה-S500 פלג-אין תהנה ממערכת הנעה היברידית שתשלב בין מנוע 3.0 ליטר V6 טורבו שמניב 328 כ"ס לבין מנוע חשמלי המפיק 109 כ"ס. 5.5 שניות בלבד יעברו בזמן שה-S500 תאיץ מ-0 ל-100, ומהירותה המקסימלית של המכונית הוגבל אלקטרונית ל-252 קמ"ש. פליטת המזהמים תעמוד על 69 גרם CO2 לק"מ, בנוסף ההיברדית של מרצדס מסוגלת לנסוע 30 ק"מ "חשמליים" לגמרי (טווח גדול יחסית), בלי לפלוט מזהמים בכלל. נתנונים אלו מרשימים מאוד, אך אין ספק שנתון צריכת הדלק זוהר מעל כולם, הרכב יצרוך ליטר דלק על כל 33.3 ק"מ שה-S500 תעבור, נתון מדהים לרכב ששוקל כ-2 טון.
בדומה לשאר המערכות ההיברידיות גם במרצדס יהיה ניתן לבחור בין ארבעה מצבי הנעה: מצב היברידי, מצב E MODE שהוא מצב חשמלי מלא. מצב E SAVE, מצב שבו הסוללות טעונות אך לא בשימוש על מנת לנצלם במועד אחר. ומצב CHARGE הטוען את הסוללות תוך כדי הנסיעה ע"י ניצול אנרגיית הבלימה לטעינה, וע"י שימוש במנוע הבנזין.
אין ספק כי ה-S ההיברידית מסקרנת מאוד ונראה שביצרנית הגרמנית עשו צעד נוסף בדרך להגיע לדור העתיד של הרכבים- רכבים עם זיהום מינמלי ועם יכולת נהיגה כמעט ללא מעורבות של הנהג.
לדגמי מרצדס נוספים