בגלל תוכניות המימון והליסינג הרבות והמגוונות, אנו נתקלים בגולשים רבים שמעוניינים לרכוש רכב ואינם מצליחים להחליט אם לרכוש רכב חדש או רכב יד שניה\משומש. בין אלו שהחליטו לרכוש רכב יד שניה עומדות דילמות רבות גם כן - מאילו שנתונים כדאי לרכוש רכב? מאיזו קטגוריה - רכב משפחתי? רכב קטן? מנהלים? ג'יפון? האם לרכוש רכב מחברת ליסינג או מיד פרטית? מהו הקילומטרז' הרצוי? האם יעשו לי טרייד אין? האם כדאי לי לעשות עיסקת טרייד אין? איך מבצעים בדיקת רכב לפני קניה ועוד ועוד שאלות.
חדש או יד שניה\משומש? --------עבור ל 0 ק"מ מליסינג ו 100% מימון לרכב חדש
ההחלטה אם לרכוש רכב חדש או רכב יד שניה אינה שאלה כלכלית בלבד. אנשים רבים מעוניינים לרכוש רכב חדש כי זה כיף. בתשובה להלן נתייחס לשיקולים כלכליים בלבד.
- הקילומטז' השנתי הוא מרכיב חשוב מאוד בהחלטה האם כדאי לך לרכוש רכב חדש או רכב יד שניה. למשל- רכב שמתוכנן לנסוע 30,000 ק"מ בשנה, ורוכשו מתכנן להחזיק בו 3 שנים, יגיע לנסיעה של 90,000 ק"מ בשלוש שנים אלו. אם הוא יירכש עם 70,000 ק"מ, בתום 3 השנים יגיע הרכב לכ 160,000 ק"מ. אנו ממליצים כי אם יש לרוכש את האפשרות להמנע מלהגיע לקילומטרז' כזה, עדיף. לעומת זאת אם הרכב המשומש אמור לנסוע רק 20,000 ק"מ בשנה, והקילומטרז' שלו היום הוא 30,000 ק"מ (לדוגמא) הרי שבתום 3 שנים יהיה הקילומטרז' של הרכב 90,000 ק"מ. זה עדיין קילומטרז' שברוב המוחלט של המכוניות לא צפויים לכם עלויות תיקונים יוצאות דופן.
- שנתון הרכב: בלאי המכונית מושפע קודם כל מהקילומטרז' שנסעה המכונית. הנתון השני שמשפיע על בלאי מכלולי המכונית הוא הזמן. בעל רכב ישן יחסית גם אם נסע מעט קילומטרז' עשוי להתקל בהוצאות בלאי של גומיות, ריפודים, פלסטיקה ועוד. לעיתים כדאי לשקול לקיחת הלוואה על מנת לרכוש רכב יד שניה ממודל חדש יותר, ולהמנע מרכישת רכב "ישן מידי" שההסתברות שתקרה לו תקלה שעלותה יקרה, גבוהה באופן יחסי.
יד פרטית או קניה מחברת ליסינג?
בעבר רוכשים רבים נרתעו מרכישת רכב שמקוריותו "ליסינג". רכבים שמקוריותם היתה "השכרה" היו ממש מוקצים. המציאות בתחום הזה משתנה. כיום אנשים מייחסים חשיבות קטנה יותר לעובדה שהרכב שימש כרכב ליסינג וזאת מכמה סיבות:
- בשנים האחרונות חברות הליסינג רוכשות כ 70% מכלל הרכבים החדשים הנמכרים בישראל. באופן טיבעי חברות הליסינג הן גם המוכרות של 70% מהרכבים המשומשים הנמכרים בישראל משלושת השנתונים האחרונים. כמות משמעותית זו יצרה תדמית שונה ומשופרת לרכבים אלו.
- חברות הליסינג הגדולות פיתחו רשתות מכירת רכב משומש ברמה גבוהה. כמו בכל שוק תחרותי, גם אצלן התחרות עושה רק טוב ללקוחות. בקניה אצל חברות אלה ניתן למצוא מגוון רכבים מכל דגם, צבעים וקילומטרז'ים שונים, בדיקות לפני קניה, תנאי מימון ועוד. ניתן לקיים מו"מ עם החברות, להשוות בניהן ולהגיע למחיר הנכון עבור הרכב. קניה מאדם פרטי יכולה להיות עיסקה טובה ואולם צריך מזל וזמן על מנת להגיע למכונית הנכונה ולאדם הנכון.
מה חשוב לבדוק?
לפני רכישת מכונית משומשת כדאי לבצע בדיקה הכוללת כמה פעולות:
- קבל הצעות מחיר לרכב הרלוונטי
- בקש לקבל שתי הצעות מחיר לשני דגמים דומים, שהחברה יכולה להציע לך עליהם "עיסקה טובה". קבל את כל ההצעות והנתונים - זה השלב לעשות שיעורי בית
- אחרי שנתקבלה החלטה לגבי הדגם, כדאי לקבוע פגישה עם שתיים או שלוש חברות. כדאי לקיים את הפגישות באותו יום.
- בפגישה כדאי להגיד לאיש המכירות את הדברים הבאים -
- החלטתי לרכוש (לדוגמא) יונדאיi30 משנת ייצור 2010 עם ק"מ של 50,000 ק"מ פחות או יותר, ללא תאונות שילדה וקורות.
- אם אתה זקוק למימון, קבל הצעת מימון על מנת שכשתגיע\י לפגישה אצל המוכרת, תדע\י שיש לך את הכסף לרכוש את המכונית.
- אני מתכוון ל"סגור עיסקה" היום - זה בדר"כ מכניס את איש המכירות ל 100% מוטיבציה ומאמץ.
- קבעתי פגישה אצל 3 חברות, ומי שתתן לי את המחיר הכי טוב, אצלה ארכוש את הרכב.
- לעבור בין החברות סיבוב או שתיים, עד שתהיה לך ההרגשה שהגעת למחיר הנמוך ביותר.
בדיקת של הרכב במכון בדיקת רכב מוכר - לבדוק שאין לרכב פגיעת שילדה ואו קורות. אם יש לרכב פגיעות כאלה, יש לוודא שהמחיר מבטא הפחתה בגינן.
איך לרכוש רכב יד שניה